Jotain kai taytyy tassa vuodattaa, onhan meineillaan viimeinen kokonainen paiva Afrikassa. Sen jalkeenon viimeinenkin soturi poistunut suurelta mantereelta. Kuitenkin vain palatakseen paikanpaalle uudestaan ja uudestaan ja uudestaan...

On kylla ollut mukavaa. Enne matkan lahtoa olivat odotukset korkealla ja taisin sanoa afrikkaa paratiisiksi palmupuiden alla. Mielessani oli kuitenkin epailys, etta nuo lansimaisen ihmisen mieleen painetut mielikuvat Afrikan kuumuudesta ja kosteudesta (kaikella tapaa) ovat vain mainosten kangastusta. En kuitenkaan voi vaittaa olleeni vaarassa. Kylla tama on eraanlainen paratiisi. Mina en ala suin surminkaan vertaamaan Afrikkaa (tai siis nythan on nahty vasta vain pieni osa suurta mannerta) Suomeen, koska erot ovat niin valtaisat. Kuitenkin haluan sanoa, etta naiden kokemusten perusteella yhta mielellani, kun nyt palaan takaisin Suomeen, myos yhta mielellani palaan tanne takaisin. Molemmat ovat minulle taivaiden paratiiseja omine parhaine puolineen, enka taida enaa koskaan kummastakaan luopua.

Huomenna palaan siis Suomeen hieman ennen puolta yota, ja heti seuraavana paivana palaan myos arkeen, silla koulu kutsuu jo perjantai aamuna kello 8.30. On varmasti hyva, etta muutos taalta tapahtuu mahdollisimma repaisten, ettei tarvitse montaa paivaa kuluttaa turhaan haikailuun, vaan heti Suomeen paastyaan saa kiinni normaalista elamasta (jos draaman opiskelua nyt normaaliksi voi sanoa).

Toivottavasti naen kaikki kaverini mahdollisimma pian, koska kylla raavaallekin miehelle voi tulla valilla ikava :)

Asante sana Africa