Tanaan Henkka lahti kohti Suomea, ja Jaakko ja Antti kohti Arushaa. Otimme Antin kanssa reppumatkailun vastaisen lentokone vaihtoehdon, joten matka ei ollut pitka tai epamukava, vaan viihtyisa ja nopea, kesto noin 1 h 20 min. Kun laskeuduimme Kilimanjaro lentokentalle vastassamme oli mukava taksi kuski, joka tarjosi matkaa arushaan 50000 shillingilla. Me emme kovin hyvin etukateen tienneet, miten pitka matka oli (n. 50 km), mutta joka tapauksessa hinta tuntui liian korkealta. Taman takia aloin tottakai tinkimaan hinnasta shillinkeja pois (niin kuin taalla on tapana). Siina tinkiessa kuitenkin huomasimme, etta parkkipaikan laidalla oli bussi, johon ihmiset astelivat sisaan. Hyva etta huomasimme, silla bussi oli Presicion Air oma ja ilmainen kuljetus kohti paamaaraamme. Olisi kylla ottanut paahan, jos olisi huomannut asian liian myohaan.

Nain pikaisella vilkaisulla Arusha nayttaa hieman rauhallisemmalta kaupungilta kuin Dar es Salaam. Ja onhan tama paljon pienempikin, vaikka kuulemma kovaa kasvua paikallinen hallitus alueelle toivoo, koska Darista on kasvanut liian iso. Rauhallisuudesta ei kuitenkaan ole tietoakaan, jos sattuu vaaralle tielle. Tallainen vaara tie tarkoittaa paikkaa, missa turistis yleensa liikkuvat. Nimittain kun vaaralle tielle astuu alkavat kaupustelijat kiertamaan varautumatonta turistia kuin moskiitot. Heti un itse astuimme eraalle kaupungin paateista ymparillemme tuli niin monta herhilaista (5-6), etta taytyi paeta vastaan tulleeseen Steersiin tilannetta rauhoittelemaan. Yksi kaupustelija poika, joka miusta poiketen tarjosi vaihtokauppoja (esim. paita hanen kauppaamiin koruihin), jai kyttaamaan hetkeksi pikaruokalan ulkopuolelle. Lopulta tama poikakin luovutti ja pystyimme ruokailun jalkeen jatkamaan matkaa rauhassa, kunnes seuraava ja taas seuraava kaupustelija tai "official tour- operator" porukka valloitti kulkureittimme. Toivottavasti se jossain vaiheessa rauhoittuu.

Ps: Olimme muuten tuossa Keskiviikko iltanan yhdessa Darin paikallisista Clubeista. Paikalla oli live bandi ja virvoikkeita tuli nautittua jonkin verran, joten onnistunut ilta oli. ...Niin ja oli paikalla joitain kauniita naisiakin :)